29 декември 2006

Не сте сами

МЕЖДУНАРОДНА КАМПАНИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ БЪЛГАРКИ В ЛИБИЯ "НЕ СТЕ САМИ"

Трагедията с българските медицински сестри, които получиха смъртни присъди в Либия обедини три от водещите български медии в стартирането на кампания "НЕ СТЕ САМИ".

Вестник Стандарт, Национална телевизия Би Ти Ви и Национално Дарик радио заедно отправят апел към всички българи в България, Европейския съюз и Съединените американски щати да бъдат активни в действията си и покажем своята съпричастност към съдбата на медиците ни.

Като символ на кампанията вестник "Стандарт" ще отпечата лентичка, на която е изобразено българското знаме, заедно с думите "Не сте сами" – на български и английски език. Тази лента ще бъде разпространена сред всички български граждани в дните преди Нова година.

В четири поредни броя на вестник Стандарт от 27 до 30 декември 2006г. ще бъдат вложени оригиналните символите на съпричастност. Лентата ще получат и нашите сънародници по цял свят, чрез българските посолства и общности.

В новогодишната нощ нека всички сложим на реверите си лентата с българското знаме – символ на позицията им в защита на нашите медици в Либия.

В навечерието на Нова година България ще бъде във фокуса на чуждите медии с празненствата по случай присъединяването си в ЕС. Нека да използваме този момент и чрез лентата, символ на съпричастност, да покажем на целия свят, че съдбата на петте български медицински сестри в Либия не ни е безразлична.

Сложете си символната лента в новогодишната нощ.
Разпечатай оттук: http://www.standartnews.com/bg/camp/lenti%20libia.pdf

(от http://www.standartnews.com/)